Timpul de preparare: 1h
Timpul de gătire: 2h

Numărul de porții: 8
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

800 g căpșuni
400 ml smântână pentru frișcă
400 ml frișcă lichidă
4 gălbenușuri
200 ml. lapte
400 g zahăr

Preparare:

Etapa 1

Se bat gălbenușurile cu zahărul într-o crăticioară, până devin o cremă. Se adaugă lapte și se omogenizează. Se pune acest vas pe foc mic și se amestecă continuu până se îngroață. Când s-a îngroșat se dă deoparte și se lasă să se răcească.

Etapa 2
Căpșunile spălate și uscate se pasează la robot sau blender, până devin un piure.
Se bat frișca și smântâna și peste ele se toarnă compoziția de ou rece și piureul de căpșuni. Se amestecă cu o lingură, apoi se dăm la congelator, într-o cutie de plastic cu capac, pentru câteva ore.

Etapa 3

Poftă bună!

Sursa: www.petitchef.ro

 

 

Anunțuri