Faimoasa actriță de la Hollywood era un etalon de frumusețe, eleganță, stil și grație, dar își menține acest statut chiar și astăzi. Marele regizor Alfred Hitchcock a încercat din răsputeri să-i recreeze imaginea prin alte actrițe, dar eforturile sale au fost în zadar.

Multe fetițe visau povestea ei, își doreau să devină prințese, multe actrițe își doreau talentul și frumusețea ei, femeile obișnuite o admirau pentru grația sa.

Actrița s-a născut în Pennsylvania pe data de 12 noiembrie 1929, cu numele de Grace Patricia Kelly. După ce nu a fost admisă în iulie 1947 la Colegiul Bennington, din cauza rezultatelor slabe la matematică, tânăra a decis să-și urmeze visul de a deveni actriță și a aplicat la cursurile Academiei Americane de Artă Dramatică din New York. Pentru a se întreține lucra ca model și a apărut pe coperțile revistelor Cosmopolitan și Redbook.

Și-a făcut debutul în cinematografie la vârsta de 22 de ani, cu un rol minor în filmul „14 Hours”, rol ce i-a deschis drumul către oferte importante. 

 Au urmat roluri importante în „High Noon” și „Mogambo”, pentru cel din urmă film primind o nominalizare la Oscar și Globul de Aur pentru „Cea mai bună actriță în rol secundar”. Apoi au urmat filmele lui Hitchcock „Dial M for Murder” , „Rear Window” și „To Catch a Thief.”. 

A câștigat Oscarul pentru „Cea mai bună actriță în rol principal” din filmul „The Country Girl”, în anul 1954, iar succesul melodiei „True Love” din coloana sonoră a filmului „High society” i-a adus actriței un Disc de Aur. 

În 1955 îl cunoaște pe viitorul ei soț, Prințul Rainier al III-lea de Monaco, urmând ca în 1956 să se căsătorească cu acesta. Mariajul cu prințul suveran de Monaco a dus la încheierea carierei în cinematografie, dar i-a adus lui Grace titlul de Alteța Sa Regală Prințesa Grace. 

O nuntă de poveste

„Nunta secolului”, așa cum a fost numită de presă, a avut parte de două ceremonii. Una civilă, care s-a ținut în Sala Tronului și una religioasă, care a avut loc la Catedrala Sfântul Nicolae din Monaco.

Rochia, care va fi întotdeauna una din cele mai memorabile creaţii purtate vreodată de o mireasă,  a fost gândită de Grace împreună cu Helen Rose, costumiera studiourilor MGM, cu care Grace lucrase la unele din filmele sale. S-au folosit 22 de metri de tafta pentru fustă şi multă mătase vintage pentru partea de sus si au lucrat la ea treizeci de cusătorese.

La festivitate au fost 600 de invitați, printre care staruri de la Hollywood și capete încoronate.

Din păcate, Regina Elisabeta nu s-a prezentat susținând că aveau să fie prea multe staruri, dar acest lucru nu a contat pentru că nunta a fost urmărită de un număr estimativ de 30 de milioane de telespectatori din întreaga lume.

Cuplul a avut trei copii, Prințesa Caroline Louise Marguerite, moștenitoarea tronului, Prințul Albert al II-lea de Monaco și Prințesa Stephanie Marie Elisabeth. 

În anii ce au urmat, Prințesa Grace s-a dedicat vieții de soție a prințului suveran și a refuzat ulterioarele propuneri de a reveni pe marele ecran. 

Organiza petreceri de Crăciun pentru orfani și a înființat Fundația „Prințesa Grace” pentru într-ajutorarea artiștilor locali. 

În 1981 a sărbătorit 25 de ani de căsătorie, iar anul următor a încetat din viață. 

Sursa: www.nunta.unica.ro
        www.mirese.kudika.ro

Reclame