Ingrediente:

160 gr ciocolată albă

200 ml smântână pentru frișcă

150gr. zmeură proaspată sau congelată

 

 

Se prepară astfel:

Topiţi 100g. de ciocolată la bain marie, apoi o întindeţi într-o folie de plastic pentru a forma o peliculă subţire şi uniformă.

Aşezaţi folia în congelator pentru 20 de minute.

Restul de ciocolată se topeşte şi se încorporează în frişcă bătând cu telul într-un singur sens şi cu mişcări constante. Veţi obţine un mousse delicat şi cremos pe care îl lăsaţi la odihnit în frigider.

Dacă folosiţi zmeură congelată aveţi grijă să o decongelaţi din vreme, după următoarea procedură: aşezaţi pachetul de fructe în frigider pe raftul de jos cu o zi înainte. Desfaceţi pachetul cu grijă, după minimum 12 ore, pentru a nu strivi fructele şi aşezaţi-le uniform pe o farfurie în care să rămână cel puţin o oră înainte de prepararea reţetei. Astfel îşi vor păstra nu doar aspectul, ci şi calităţile nutritive.

Desertul se montează în porţie înainte de servire pentru a păstra textura elementelor intactă.

Decupaţi cu un cuţit de filetat cu lama trecută prin apă clocotită ciocolata pe care aţi extras-o din folie şi formaţi trei dreptunghiuri egale pentru fiecare porţie.

Aşezaţi supraetajat desertul după cum urmează :

-primul strat foaie de ciocolată albă, apoi zmeură-mousse trecut prin poş cu diuza spiralată,alternând apoi iar un strat de ciocolată-zmeură-mousse și încheiați cu o foaie de ciocolată.

Deasupra creaţi nota personală cu un decor de zmeură şi mousse.
 
Poftă bună!
 
 
Reclame