Numărul de porții: 8
Timpul de preparare: 2 ore
Timpul de gătire: 2 ore
Dificultate: foarte ușor

Ingrediente:

4 kg de vișine curățate de sâmburi
4 kg de zahăr
zeama de la 2 lămâi mari
 
Preparare:

După ce avem vișinele spălate și curățate de sâmburi, le punem într-o cratiță mare, adăugăm peste ele zahărul și lăsăm așa până a doua zi.
Așezăm cratița pe foc mic și lăsăm să fiarbă având grijă să adunăm spuma care se formează la suprafață.
Amestecăm ușor, din când în când. Când nu se mai adună spumă, adăugăm zeama de lămâie și mai lăsăm să fiarbă până în momentul în care picăturile de dulceață, turnate pe o farfurie rece, nu mai curg. Avem grijă să probăm destul de des pentru că ne putem păcăli ușor și să lăsăm dulceața să fiarbă prea mult.
Trebuie să-și păstreze culoarea roșu-închis.Turnăm dulceața fierbinte în borcane spălate și sterilizate. Închidem capacele ermetic și lăsăm borcanele cu gura în jos, învelite în pătură, până a doua zi.

Delicioasă!

 
Anunțuri