Numărul de porții: 8
Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 30 minute

Ingrediente:

250g margarină
500g zahăr
5 linguri de cacao
1 cană lapte
4 ouă
200g făină
1 plic praf de copt
1 ciocolată cu lapte
migdale
 
Preparare:
 
1. Pentru inceput, margarina se taie în bucăţi şi se pune într-o oală. Se adaugă peste margarină zahărul, laptele şi cantitatea de cacao. Se pune oala pe foc şi se lasă să fiarbă până când se topesc margarina şi zahărul. Din acest amestec, se pun de-o parte într-un castronel aproximativ 15 linguri, pentru că veţi avea nevoie de o glazură delicioasă la final. Se lasă la răcit în timp ce pregătiţi restul de compoziţie.
 
2. Se bat albușurile spumă. Făina se amestecă cu praful de copt, iar apoi se încorporează în sosul călduț împreună cu gălbenușurile, amestecând în continuu cu un mixer.
 
3. La final încorporați albușurile, amestecând de jos în sus, până obțineți un aluat omogen.
 
4. Tapetați cu făină o tavă de prăjituri și coaceți negresa la 180 grade timp de aproximativ 30 de minute. Pentru a vedea dacă este coaptă, încercați-o cu o scobitoare; daca scobitoarea este curată, atunci o puteți scoate din cuptor.
 
5. Pentru prepararea glazurii amestecați la foc mic sosul de ciocolată păstrat la început, cu jumătate de ciocolată cu lapte. Glazura este gata atunci când ciocolata s-a topit complet.
 
Poftă bună!
 
 
Reclame